• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapečene špagete sa mesom i paradajz pireom

Autor mondo.rs

Ne sprema se teško, a veoma je ukusno.

  Što se tiče spremanja, potrebno vam je oko 15 minuta "rada" u kuhinji, ne računajući pećenje, a prema merama iz recepta, ovaj obrok dovoljan je za petoro, šestoro ljudi.

Sastojci:

450 grama špageta

Dve kašike maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

450 grama mlevenog goveđeg mesa

Malo soli i bibera

700 grama paradajz pirea

Malo bosiljka

100 grama mocarele

40 grama parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju, ocedite ih i ostavite sa strane.

U međuvremenu, u veliki tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Dodajte iseckan crni luk i propržite ga oko pet minuta. Zatim dodajte beli luk i pržite još oko minut. Dodajte meso, posolite i dodajte bibera, pa pržite oko osam minuta, dok meso ne postane braonkasto. Ocedite višak ulja, pa u tiganj dodajte paradajz pire i bosiljak, promešajte i ostavite da se krčka desetak minuta na smanjenoj vatri. Dodajte još soli i bibera po ukusu.

Zatim u to dodajte špagete, promešajte da se sjedine, pa sve zajedno prebacite u pleh, odozgo stavite rendani mocarela sir i parmezan. Pecite oko 20 minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop