• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pileći bataci i slatki krompir začinjeni kurkumom

Autor mondo.rs

Piletina i povrće - savršen spoj u obroku koji će vas oduševiti!

Karamelizovan slatki krompir je savršen dodatak mesu, uverite se sami.

Sastojci:

Dva praziluka

Dva slatka krompira

Dva čena belog luka

Dve kašičice kurkume

Kašičica crnog luka u prahu

Kašičica mlevenog đumbira

Dve kašičice soli

Dve kašike maslinovog ulja

Četiri pileća bataka

Sok od jednog limuna

80 mililitara belog vina

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

U većoj posudi pomešajte praziluk, krompir iseckan na kockice, beli luk, kašičicu kukrume, đumbir, kašičicu soli, crni luk u prahu i maslinovo ulje, pa sve dobro izmešajte.

Nalijte u podmazan pleh i ravnomerno rasporedite.

U posudu stavite pileće batake, posolite i prelijte limunovim sokom, pa dodajte kašičicu kurkume, dodajte biber i začine po želji, izmešajte. Prebacite piletinu u pleh sa krompirom, pa zatim sipajte i belo vino.

Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, zatim okrenite piletinu i krompir, pa do kraja pecite bez folije. Biće potrebno još oko 15 minuta pečenja, dok krompir ne bude mekan i meso sasvim pečeno.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop