Odlično se slažu uz neku pastu ili sos...
Isprobajte italijanski recept za pohovane kuglice od riže i sira - pravićete ih opet!
Sastojci:
Dva jaja
30 grama rendanog parmezana
Kašika suvog peršuna
¼ kašičice mlevenog bibera
Dve kašičice soli
Litar vode
Šolja bijele riže
Šolja i po prezli
Dve šolje maslinovog ulja
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte jaja, sir, peršun, biber i kašičicu soli. Izmešajte, pokrijte i stavite u frižider.
U veliku šerpu nalijte litar vode, kašičicu soli i ostavite da provri. U to stavite pirinač i smanjite vatru, pa ostavite da se kuva dok ne ispari voda. Skonite sa vatre i polako u to dodajte jaja, a između svakog dodavanja brzo mešajte. Ostavite pirinač da se ohladi oko sat vremena.
Nakon toga, rukama od pirinča pravite kuglice, pa ih uvaljajte u prezle.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, zagrejte ga, pa pržite loptice – sipajte dovoljno ulja da prekrije kuglice. Kuglice su gotovo kada dobiju zlatnu boju, a nakon toga iz izvadite na ubrus da se ocedi višak ulja.
Poslužite ih tople.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.