Ukusan jednostavan starinski kolac s medom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ukusan, jednostavan starinski kolač s medom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Isprobajte ovaj jednostavan recept za "srednjovekovni" kolač s medom.

Izvor: Guliver/Getty images, Lena_Zajchikova

Ako su vam dosadili fensi recepti za kolače za koje vam treba najmanje jedan sastojak za koji prvi put u životu čujete, evo odličnog recepta za vas. Ovaj kolač se širom Evrope pravio još u srednjem veku.

Možete malo da ga "modernizujete" dodajući mu voće ili koju kuglu sladoleda od vanile, a možete i da uživate u savršenoj jednostavnosti ukusa i držite se originalnog recepta.

Sastojci:

Tri jaja

¾ šolje meda

¼ šolje brašna (sve merite istom šoljom)

Priprema:

Jaja dobro umutite, tako da budu penasta. Polako dosipajte med, miksirajući sve vreme, a zatim vrlo pažljivo, malo po malo dodajte i brašno. Miksirajte dok se sve lepo ne sjedini, i vodite računa da vam ne ostanu grudvice brašna.

U uži pleh stavite papir za pečenje, pa stavite u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni. Ako želite, na vrh možete staviti kolutove pomorandže. Pecite kolač dok ne porumeni i ne počne lepo da se odvaja od ivica pleha. Gotov je kad čačkalicu kojom ste ga bocnuli izvučete suvu.

Kolač služite mlak ili sasvim ohlađen, uz kuglu sladoleda od vanile.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader