Cokoladni brauni sa kajsijama RECEPT

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njam recept!

Čokoladni brauni sa kajsijama (RECEPT)

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Jednom kada ga probate, pripremaćete ga svakog dana!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AGFoto

Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sastojci se pomiješaju i izliju u pleh -  toliko je jednostavno!

Sastojci:

Tijesto:

2 šolje jogurta

2 kašičice sode bikarbone

2 šolje šećera

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

2 kašičice kakaoa

Preliv:

10 kašika mlijeka

100 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

10 kašika šećera

kajsije (mogu i iz kompota)

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomiješati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promiješati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promiješati. Smjesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C.

Preliv:

Rastopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Dodati šećer, promiješati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA