• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

XIV Salon stripa u Laktašima: Radionice, promocije, izložbe...

Autor Dragana Božić

Galerija JU "Centar za kulturu i obrazovanje" Laktaši biće domaćin XIV Salona stripa koji će biti otvoren u petak 8. aprila u 20 časova.

 14. Salon stripa u Laktašima Izvor: Promo/ JU Centar za kulturu i obrazovanje

"Nastavljamo slijediti koncept da radimo na stvaranju mlađe publike i autora. Dolazak iskusnih strip autora koji učestvuju na strip radionicama, idealna je prilika za edukativni rad sa mladim ljudima koji direktno utiče na njihov napredak. To se pokazalo kao vrlo dobra ideja jer je broj učesnika na tim radionicima, svake godine sve veći", saopštili su organizatori.

Kako navode, na programu će se naći strip radionice koje će ove godine voditi cijenjeni strip autori iz regiona.

"Povodom toga, pozivamo sve zainteresovane da, bez obzira na uzrast, uzmu učešće na radionicama koje će se održati u petak i subotu od 12-20 časova. Napominjemo da ovaj termin radionice ne sadrži nikakav protokolarni dio, već se jednostavno družimo, savjetujemo, razmjenjujemo mišljenja. Ono što je bitno da je radionica za sve koji žele da crtaju, bez obzira da li to inače rade ili samo ponekad i da će svi prikupljeni radovi biti izloženi iduće godine, što je opet, jedna od karakteristika ovog Salona stripa", saopšteno je.

Učesnici i posjetioci će imati priliku da uživaju u:

- berzi stripa uz gostovanje izdavačkih kuća “Deveta Dimenzija” iz Banjaluke, (koja djeluje u sklopu Udruženja Strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske), „System Comics“ i „Golconda“.
- izložbi radova nastalih na 13. Salonu stripa
- promociji novih strip izdanja

„Strip je ozbiljna umjetnost, kao i svaka druga. Naravno, kao i svaka druga kulturna djelatnost, i strip treba imati podršku društva, treba stvarati i edukovati publiku, pomogao bi svakako i rast standarda, i mnogo toga još kako bi se stripu vratio položaj koji ima u normalnim sredinama. Ali, generalno mislim da ima budućnost, jer se uvijek nađe neko ko voli crtati i čitati stripove. To je dovoljno, makar za početak“, kaže Maza, strip autor sa preko 40 objavljenih albuma za inostrano tržište.

Učesnici XIV Salona stripa Laktaši su:

Emir Durmišević, Edin Durmišević, Darko Perović, Dražen Kovačević, Željko Ivančić, Saša Paprić, Tihomir Tiklilin-Tico, Miroljub Milutinović-Brada, Leonid Pilipović, Mirko Čolak, Miljenko Horvatić, Jovan Ukropina, Marko Stojanović, Midhat Kapetanović – Mido.

Organizatori: JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši i strip autor iz Laktaša, Milorad Vicanović – Maza,“, koji godinama radi za Francuske strip izdavače Delcourt I Soleil i osnivač manifestacije„Strip salon Laktaši“.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop