• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održana prva projekcija dokumentarnog filma o Gavrilu Principu učenika Miloša Miholjčića

Autor Nikolina Damjanić

U Banjaluci je večeras održana prva projekcija dokumentarnog filma o Gavrilu Principu "Gavroš" Miloša Miholjčića, učenika banjalučke Osnovne škole "Dositej Obradović".

 Dokumentarni film o Gavrilu Principu Izvor: RTRS

Projekciji, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, prisustvovao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji kaže da je potpuno siguran da će srpski karakter ostati čvrst ako djeca prave filmove o Gavrilu Principu.

"Karakter se uči u osnovnoj školi i u porodici. Siguran sam da će na nas biti ponosni naši potomci kao što smo mi ponosni na svoje pretke", rekao je Stevandić za RTRS.

Direktor škole Danijela Lolić rekla je da je ponosna na učenika Miloša i njegovu ideju da se ispriča priča djeteta o djetetu, a vremenska distanca je čitav jedan vijek.

Lolićeva je navela da je riječ o učeniku koji je osvajač nagrada na mnogim školskim takmičenjima, a pohvalila je i kolektiv koji je svemu tome dao veliki doprinos.

Nastavnik istorije Nevena Đukić rekla je da su prošle godine krenuli u ovaj projekat da bi stigli da ga završe do Dana srpskog jedinstva u čemu su i uspjeli.

Ona je navela da kod učenika razvijaju funkcionalna znanja, odnosno primjenjiva znanja gdje učeći istorijske sadržaje na časovima mogu da ih produbljuju, istražuju i to dokumentuju.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop