• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Trebinje film festival: Zlatni platan Ljubomiru Bandoviću i Nives Ivanković

Autor Dragana Božić

U Trebinju je u dvorištu Muzeja Hercegovine otvoren Festival evropskog i mediteranskog filma "Trebinje film festival", a nagrada Zlatni platan za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu dodijeljena je glumcima Ljubomiru Bandoviću i Nives Ivanković.

 Festival filma u Trebinju Zlatni platan Izvor: Trebinje film festival

Tokom Festivala koji će trajati do 2. avgusta biće prikazano 30-ak filmova iz regiona, a sinoć je prikazan kratkometražni film "Kad zaboraviš juli" mlade rediteljke Sare Radusinović.

Festival, čiji je slogan ove godine "Osunčani filmom", otvorila je proslavljena glumica Tanja Bošković.

"Nek je sa srećom i da što duže bude osunčano", poručila je Boškovićeva.

Bandović je rekao novinarima da ova nagrada obavezuje, kao i svaka, a ova je posebna jer je i Trebinje za njega posebno.

"Zlatni platan, kad pogledate sva imena koja su ga do sad dobila, to je kao neki san koji niste smeli da sanjate, a ostvario se", rekao je Bandović.

Ivankovićeva je istakla da je trebinjski filmski festival prestižan, s obzirom na sve laureate, glumačke veličine poput Milene Dravić, Nebojše Glogovca, te da je počastvovana.

"Ti ljudi, sa kojima sam igrala, su glumačke veličine, što je obavezujuće", rekla je Ivankovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je sinoć uručio nagrade glumcima, rekao je novinarima da je ovaj festival značajan za ovaj grad, budući da su u njemu snimani veliki filmovi, a veliki glumci dobijali nagrade.

"Grad Trebinje je tu da pruži podršku, nema razloga za sumnju da će svake godine biti sve ljepše i značajnije", naglasio je Ćurić.

Umjetnički direktor Festivala Peđa Milojević rekao je novinarima da se Festival i ovog puta bavi aktuelnim temama, te izrazio zadovoljstvo što će biti prikazan film "Čuvari formule" u kojem glumi jedan od najboljih mladih glumaca današnjice, iz Trebinja Jovan Jovanović.

Filmovi će tokom Festivala biti prikazani u Domu mladih, Kulturnom centru, dvorištu Muzeja Hercegovine i terasi hotela "Leotar".

Festival organizuje Tangram centar iz Beograda uz podršku Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, Ministarstva kulture Srbije, grada Trebinja. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop