• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savremeni Romeo i Julija na sarajevskoj sceni

Na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu odigran balet Sergeja Prokofjeva "Romeo i Julija", ljubavna priča, napunjena novim nivoima strasti.

 Savremeni Romeo i Julija na sarajevskoj sceni Izvor: MONDO

Baletni igrači pod koreografskom vizijom gosta iz Španije Ronalda Savkovića, prvaka baleta evropske scene koji je Sarajevu prenio duh i estetiku novog vremena, izveli su Romea i Juliju na sceni Narodnog pozorišta.

Ono što su na sceni predstavili baletni igrači, potpuno je novo viđenje Romea i Julije, savremena ljubavna priča, napunjena novim nivoima strasti i emocija.


U punoj sali Narodnog pozorišta ovo izvođenje Romea i Julije je imalo dobar prijem kod prisutne publike što se dalo zaključiti i po gromoglasnom aplauzu koji su igrači dobili. 

U predstavi je učestvovalo 19 plesača ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo. Ritam predstave je svakako bio nesvakidašnje ubrzan i približen filmskoj umjetnosti.

Kao što je Ronald Savković i rekao, na završetak predstave koji nije određen, znatno je uticala publika Narodnog pozorišta.  Bilo je puno mladalačkog poleta i uzbudljive akcije ali i sala je bila puna i omladine Dobrinjske gimnazije koji su organozovano posjetili Pozorište.


“Ovo je savremeni Romeo i savremena Julija,  i ja ga u ovoj formi nisam gledao. U svakom slučaju, bilo je odlično. Ja inače, nikada ne očekujem previše, a onda uvijek dobijem više nego što očekujem”,

“Zaista su predivni, toliko energije i akcije na sceni za jedan balet, prosto sam oduševljena”, “Kad su se pojavili njih dvoje, onako sami, to je bila ona prava priča o dvoje mladih ljubavnika, jeza je prošla sav moj red prijateljica, a vjerujem i svi prisutni da su isto reagovali”, ovo su samo neki od komentara Sarajlija nakon baletskog izvođenja Romea i Julije.

Da biste i dalje bili obavješteni o repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo, ostanite uz Mondo.

(Erna Saljević, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop