• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studensko pozorište: Nagrade za kraj i novi početak

Banjalučko studentsko pozorište uspješno privelo kraju 35. sezonu. Šta nas čeka u novoj sezoni?

 Studensko pozorište: Nagrade za kraj i novi početak Izvor: MONDO

Porazgovarali smo sa ljudima koji stoje iza ovog umetničkog projekta i saznali šta nas čeka na proljeće, kako su zadovoljni sezonom koja je iza nas, i ko je zaslužio nagrade i priznanja.

Sezona 2011. svečano će biti zatvorena u ponedjeljak, dodjelom nagrada i priznanja. Nagradu Dobrica Stefanović koja se dodjeljuje za profesionalni angažman ide u ruke Vladana Popovića.

Nagradu Likota, za amaterski angažman pripašće Milani Domuzin Popović. Nagrada “Crveni kesten” na najbolji studentski tekst ide u ruke Mariju Ćulumu za tekst “Draga moja Angelina”, koji ćemo sljedeće sezone gledati na daskama Podrum scene.

Nagrada za životno djelo Lucijan Latinger biće dodijeljena Branku Bojatu, a Studentsko pozorište nagradom Indeks obradovaće i najvjernijeg posjetioca – ove godine to je Damir Jaroš.

Damir će dobiti sezonsku kartu za sve predstave 36. sezone.

Producent Milan Leper otkrio je za MONDO i kome idu počasne plakete:

“Bronzanu plaketu dodijelićemo City Pubu, zbog sjajne saradnje koju imamo s njima i jer je naša neformalna baza. Srebrna plaketa ide Ekonomskoj školi, čiji su nam učenici u najvećem broju dolazili na predstave, a zlatna Gradskom pozorištu “Jazavac”, zbog odlične saradnje”, istakao je Leper za MONDO.

U sezoni koja je iza nas, gledali smo čak devet predstava, koje je posjetilo skoro 11 hiljada ljudi, a sudeći prema planovima ove entuzijastične ekipe, na proljeće nas čeka izuzetno uzbudljiva nova sezona.

“I u novoj sezoni imaćemo dosta predstava, pa će se za svakog pronaći nešto. Nastavićemo da igramo predstave “Čovjek koji se smijao” i “Mušicu”, u ekipu nam dolazi mostarski reditelj Sead Dulić, a planiramo da na scenu postavimo tekstove Biljane Srbljanović, Miljane Marković, Teodore Živković…”, kaže za MONDO Aleksandar Pejaković.

Prema njegovim riječima, ukoliko sve bude po planu, očekuje nas i rimejk predstave “Margareta”, za koji će se pobrinuti glumac Dragoslav Medojević, kao I projekat posvećen Ejmi Vajnhaus…

“Jako bih volio da ugostimo Filipa Grinvalda, najtalentovanijeg mladog reditelja danas, a on bi trebao da na našu scenu postavi tekst Edvarda Bonda – “Egzistencija”. Ukoliko se to desi, Egzistencija će biti naziv cijele sezone”, istakao je Pejaković.


Banjalučko studentsko pozorište je svakako važan dio kulturne svakodnevice domaće omladine, pa im želimo sreću u radu i pozivamo vas da se zajedno družimo na Podrum sceni i naredne sezone!

(Vesna Kerkez, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop