• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pišonja i Žuga u mraku teatra!

Beogradska pozorišta Atelje 212 i Dadov zajednički spremaju predstavu po čuvenim pjesmama "Zabranjenog pušenja"!

 Pišonja i Žuga u mraku teatra! Izvor: MONDO

Drama Vladimira Đurđevića "Balada o Pišonji i Žugi", koja će biti premijerno izvedena 7. marta, igraće se u Ateljeu 212 i u Dadovu, a ovo je prvi put da su se ova dva pozorišta udružila na zajedničkom projektu.

Tekst drame inspirisan je tekstovima grupe "Zabranjeno pušenje", tačnije čuvenim numerama "Balada o Pišonji i Žugi" i "Pišonja i Žuga u paklu droge". Reditelj Vladan Đurković kaže da je, iako pjesme govore o Sarajevu, cilj autora predstave da naprave univerzalnu priču o kraju adolescencije.

"Potpuno je nebitno to gdje se radnja dešava, a ova se dešava u Sarajevu, jer je ovo univerzalna priča o dvojici tinejdžera koji prolaze kroz pubertet, životna iskušenja i na kraju, kao u pjesmi, sve se završava katastrofom. Gotovo niko iz postave predstave nema nostalgična sjećanja na period kada su pjesme nastale i sve posmatramo sa znatne vremenske distance", rekao je za "Press" Vladan Đurković, dodajući da u predstavi glume studenti Fakulteta dramskih umjetnosti i svršeni studenti.

"Jedino nam je 'uljez' Zoran Cvijanović, koji glumi Murgu Drota, ali meni je drago što je on prihvatio ulogu jer mislim da ćemo imati mnogo da naučimo od njega", rekao je reditelj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop