• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručene Vukove nagrade

Kulturno-prosvjetna zajednica Srbije uručila je Vukove nagrade za 2011. godinu pojedincima i ustanovama za naročit doprinos razvoju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji.

 Uručene Vukove nagrade Izvor: MONDO

Vukova nagrada za 2011. godinu uručena je predstavnicima Zadužbine "Dositej Obradović", dramskom piscu i scenaristi Siniši Kovačeviću, urednici RTS-a i rediteljki Negosavi Neni Kunijević, likovnom umjetniku i književniku Predragu Baju Lukoviću i književniku Radovanu Bijelom Markoviću.

Nagradu su dobili i dramaturg i književnik Milisav Milenković, istoričar umjetnosti Dušan Milovanović, istoričar književnosti Gojko Tešić i slikar Miloš Šobajić, a književnik Petar Sarić zbog vremenskih prilika nije uspio da dodje u Beograd, pa je nagradu u njegovo ime primio njegov brat Nikola Sarić.

Izuzetna Vukova nagrada za 2011. godinu dodijeljena je Umjetničkoj livnici "Jeremić" iz Beograda.

Vukova nagrada, koje je ove godine dodijeljena 48. put, sastoji se od diplome - rada slikara Radomira Stevića Rasa, plakete s likom Vuka Stefanovića Karadžića, rada vajara Nebojše Mitrića, i akvarela slikara Momčila Antonovića.

Prema riječima predsjednika žirija, kompozitora Svetislava Božića, odluka o nagradama donijeta je "poslije kreativne diskusije, u kojoj su vagane nijanse".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop