• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija Ćosićeve knjige u Banjaluci

Nova knjiga Dobrice Ćosića pod nazivom "Bosanski rat" biće predstavljena 22. marta u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci.

 Promocija Ćosićeve knjige u Banjaluci Izvor: MONDO

Akademik Dobrica Ćosić će se prisutnima obratiti putem video-linka, jer nije u mogućnosti da lično prisustvuje promociji svoje najnovije knjige.

O knjizi koja daje odgovore na pitanja šta se zaista događalo i kako je stvorena Republika Srpska, u Banjaluci će govoriti orjentalista Darko Tanasković, pisac Vladimir Kecmanović, urednik Marko Krstić i profesor Dušan Pjevac.

Knjiga "Bosanski rat" obuhvata zapise prelomnih trenutaka u novijoj istoriji Srbije, od 16. aprila 1992. do 17. decembra 1995. godine, kada je Nikola Koljević, u ime Republike Srpske, potpisao mirovni sporazum u Jelisejskoj palati.

"Bosanski rat" je svjedočanstvo o ulozi Ćosića kao predsjednika SR Jugoslavije u stvaranju mira, konstituisanju Republike Srpske i njegovim političkim i diplomatskim idejama.

Ćosić u "Bosanskom ratu" govori o političkim pritiscima i ucjenama Evropske zajednice, dogovorima iza zatvorenih vrata, predrasudama političkog vrha Srbije i bosanskih Srba, neostvarenim planovima i propuštenim šansama, Dejtonskom sporazumu i miru.

Ovu knjigu dnevničkih zapisa, publicističkih tekstova, ali i tekstova iz lične Ćosićeve arhive, čiji se pojedini delovi prvi put objavljuju, priredila je piščeva ćerka Ana Ćosić-Vukić.

Knjiga će biti predstavljena u 19.30 časova.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop