• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ples sa zmajevima" hit u Srbiji

Izdavačka kuća "Laguna" objavila je dugoočekivani peti nastavak serijala "Pjesma leda i vatre" Džordža Martina - dvotomni "Ples sa zmajevima".

 "Ples sa zmajevima" hit u Srbiji Izvor: MONDO

Martinovi romani, po kojima je snimljena i HBO hit serija "Igra prestola" čija se druga sezona u Srbiji očekuje početkom aprila, odmah po objavljivanju stekli su legije sljedbenika i obožavalaca koji su sa oduševljenjem i nestrpljenjem čekali svaki novi nastavak priče o likovima Sedam kraljevstava.

Zanimljivi likovi, neobični svjetovi ali i filmičnost same priče učinili su od ovog holivudskog scenariste i producenta, jednog od najprodavanijih pisaca u žanru epske fantastike.

Kada se prošlog jula u američkim knjižarama, poslije šest godina pauze, pojavio novi nastavak mediji su pisale hvalospjeve o "Plesu sa zmajevima" rekavši da je vrijedilo čekati na uzbudljiv, duhovit, emotivan, zastrašujuć i grandiozan nastavak "Gozbe za vrane".

Za svega dva dana, u SAD je prodato više od 300.000 primjeraka romana a autor je najavio još najmanje dva nastavka. "Kada bude, biće", rekao je tada Martin na pitanje kada se može očekivati novi roman, a kritičari pak navode da je svaki njegov roman, ako je napisan kao "Ples sa zmajevima, vrijedan svakog čekanja.

Dvije nedjelje po objavljivanju, novi roman - podijeljen u dva toma - postao je i bestseler "Lagune" čemu doprinosi i popularna serija čija je prva sezona jedna od najprodavanijih DVD izdanja u SAD.

"Ples sa zmajevima" je podijeljen na dva djela: "Snovi i prah" i "Poslije gozbe", a zajedno imaju više od 1.000 strana. Prethodne knjige o svijetu Sedam kraljevstava su: "Pjesme snova" "Gozba za vrane", "Oluja mačeva", "Igra prestola" i "Sudar kraljeva".

U novom nastavku budućnost Sedam kraljevstava visi o koncu. Na istoku Deneris, posljednji izdanak kuće Targarjena, čiji su zmajevi izrasli u strašne zvijeri, vlada kao kraljica grada podignutog na prahu i smrti, opkoljena neprijateljima.

Pošto se pročulo gdje je ona, mnogi traže Deneris i njene zmajeve, a među njima je kepec Tirion Lanister, koji je pobjegao iz Kraljeve luke ucenjene glave, osuđen na smrt zbog ubistva svog sestrića kralja Džofrija.

Na sjeveru se pruža veliki Zid od leda i kamena - prepreka snažna tek koliko i ljudi koji ga brane. Kopile lorda Edarda Starka, Džon Snježni, izabran je za 998. lorda zapovjednika Noćne straže, ali on ima neprijatelje i u samoj Straži i s one strane Zida, gdje se okupljaju sile neizrecivog užasa.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop