• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena izložba "Umjetnost povezivanja" u Sarajevu

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu otvorena izložba "Umjetnost povezivanja" kojom je m:tel povezao mlade umjetnike iz više gradova.

 Otvorena izložba "Umjetnost povezivanja" u Sarajevu Izvor: MONDO

Zajedničkim povezivanjem i uspješnom realizacijom zajedničke postavke na ALU u Sarajevu, povezani su mladi stvaraoci iz cijele BiH. Pokazali su da je umjetnost zapravo univerzalna i svima razumljiva jer priča istim jezikom.



Prisutnima se obratila i dekanesa sarajevske likovne akademije Amela Hadžimejlić-Kečo:” Zahvaljujem se kompaniji m:tel na uspješnoj realizaciji ovog projekta, nadam se da će biti još ovakvih zajedničkih projekata, i predstava i filmova i koncerata. Iako nisam iz svijeta marketinga, PR-a, već sam umjetnik, i kao čovjek mogu prepoznati nešto što je dobronamjerno, što podstiče, tako i večeras pohvaljujem ovu izložbu. Nadam se da će i naši političari i drugi shvatiti ono što mi umjetnici odavno znamo, da je umjetnost nešto što zbližava i povezuje. Možda vam ovo zvuči kao govor neke misice koja želi mir u svijetu, ali se ja zaista nadam da ćemo izaći iz ove duhovne neimaštine i letargije, m:tel je pokazao da to zna i zato im još jednom hvala, dobrodošli na ALU", rekla je Kečo na otvaranju izložbe.


Objavljivanjem konkursa u oktobru prošle godine, kompanija m:tel je omogućila mladim umjetnicima da kroz temu povezivanja zapravo iskažu kako oni to doživljavaju.

Na adresu kompanije stiglo je 295 radova 140 mladih umjetnika, a stručni žiri izabrao je 48 najboljih. Radovi su bili su izloženi u Banskom dvoru u Banja Luci krajem prošle godine a od večeras do 3. aprila trajaće postavka na sarajevskoj likovnoj akademiji.

Autori najboljih 12 radova nagrađeni su novčanim vrijednostima u iznosu od 1.500 KM. Takođe, njihove slike su motivi na m:telovom korporativnom kalendaru za 2012. godinu.

Pogledajte kako je bilo na izložbi- FOTO.
(E.S./MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop