• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filharmonski koncerti u junu

Beogradska filharmonija će 20. Juna na Kolarcu održati završni koncert sezone, a Filharmonija mladih će obeležiti Svetski dan muzike 21.

 Filharmonski koncerti u junu Izvor: MONDO

U saopštenju Narodnog pozorišta navodi se da će se koncertom 21. Juna, od 20.30 na Sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu, obeležiti 30 godina postojanja Filharmonije mladih "Borislav Pašćan", i da će 21. juna od 16 časova na Sceni "Raša Plaović" biti održan i Humanitarni koncert za decu ometenu u razvoju.

Filharmonija mladih će na oba koncerta, pod vođstvom dirigenta Đorđa Pavlovića izvesti "Raški uranak" i "Varičino" Svetislava Božića, valcer iz baleta "Uspavana lepotica" i igru Skomraha Čajkovskog, "Vokaliza" Rahmanjinova, kao i Prvu svitu iz baleta "Ohridska legenda" Stevana Hristića.

Završni koncert filharmonije

Beogradska filharmonija će 20. Juna na Kolarcu održati završni koncert u tekućoj sezoni, na kome će nastupiti italijanski pijanista Enriko Pače, pod upravom dirigenta Danijela Rajskina iz Nemačke, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

U saopštenju se navodi da će na koncertu biti dela Rahmanjinova, Lista i Stravinskog.

"Sezonu 2007/2008. obeležilo je predstavljanje nekih od najtraženijih umetnika na evropskom i svetskom nivou, koji su gostovali u Beogradu prvi put, kao i veliko interesovanje publike, jer su sve karte za koncerte bile su rasprodate još u pretprodaji", navodi se u saopštenju.

Danijel Rajskin, šef dirigent Rajnske filharmonije, školovan je u najboljoj rusko-evropskoj tradiciji, a do sada je nastupao s vrhunskim evrpskim orkestrima.

Pijanista Enriko Pače nastupao je u najelitnijim koncertnim salama Evrope i Južne Amerike.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop