• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolini Jelisavac "Tmačin prsten"

Dodijeljene nagrade mostarskog časopisa "TmačaART". Banjalučkoj glumici Nikolini Jelisavac nagrada za najbolju žensku ulogu.

 Nikolini Jelisavac "Tmačin prsten" Izvor: MONDO

Nakon opsežne ankete među bosanskohercegovačkim teatarskim umjetnicima i poštovaocima teatra, redakcija časopisa za dramu, teatar i odgoj "TmačaART" objavila je dobitnike Tmačinih nagrada za najbolja teatarska ostvarenja u prošloj godini.

Nagrada Ključ Tmače za najbolju predstavu u 2011. godini ravnopravno je dodijeljena predstavama "Šta smo to učinili" Kamernog teatra 55 iz Sarajeva (prema tekstu Džoel Pomerata u režiji Dine Mustafića) i "U traganju za bojom kestena" Mostarskog teatra mladih 1974 (prema tekstu Safeta Plakala, u režiji Stevana Bodrože).

Priznanje za najbolju akademsku predstavu nastalu u nastavnom procesu na akademijama dodijeljeno je predstavi "Svinja" po tekstu Branislava Nušića, koju je postavio student treće godine Akademije umjetnosti u Banjaluci Slobodan Perišić.

Tmačin prsten za najbolju mušku ulogu u 2011. pripao je makedonskom glumcu Metu Jovanovskom za ulogu Pikasa u predstavi "Jedan Pikaso" Sarajevskog ratnog teatra SARTR, dok je za najbolju žensku ulogu nagrađena banjalučka glumica Nikolina Jelisavac za ulogu Načelnika Skvoznika - Dmuhanovskog u predstavi Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke "Revizor".

Za najbolju partnersku igru nastalu u 2011. godini priznanje su dobili Amra Prutina i Enes Salković, za glumačke kreacije u predstavi "U traganju za bojom kestena".

Nagrada za menadžment u bh. kulturi "Safet Ćišić" dodjeljuje se Harisu Pašoviću za uspješnu realizaciju projekta East West Centar.

Svečano uručenje nagrada održaće se na Svjetski dan teatra, 27. marta, u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, sa početkom u 19.30 sati, prenosi "Slobodna Bosna".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop