• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski dan pozorišta

Svjetski dan pozorišta danas će biti obilježen tradicionalnim čitanjem poruke uoči početka predstava na pozornicama širom svijeta.

 Svjetski dan pozorišta Izvor: MONDO

U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras će biti odigrana predstava "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića, u režiji Vladimira Lazića, a prije toga glumac Boško Đurđević pročitaće ovogodišnju prigodnu besjedu povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković izjavio je Srni rekao da glumci ovog teatra poručuju da su pozorište i gluma jači od svih nedaća i problema koji satiru svakodnevnicu.

"Narodno pozorište Republike Srpske poručuje da i u ovako teškom vremenu pozorišni život opstaje i mi stvaramo iluziju da živimo dobro i da nam dolaze bolji dani", rekao je Novaković.

U banjalučkom Domu omladine, povodom jubilarnog obilježavanja Dana teatra, organizovan je festival pod nazivom "Aplauz fest". Ova manifestacija otovorena je juče, kada je izvedena predstava "Zoološka priča", Teatra Levo iz Beograda.

Večeras, u 20.30, na programu je predstava "Pohvala ludosti" Nevid tetara iz Banjaluke, dok će banjalučko DIS pozorište sutra premijerno izvesti predstavu "Romeo i Julija".

Svjetski dan pozorišta danas će biti obilježen tradicionalnim čitanjem poruke uoči početka predstava na pozornicama širom svijeta.

Svjetski dan pozorišta ustanovio je Međunarodni pozorišni institut 1961. godine. Prema tradiciji, na taj dan, pozorišta u svijetu organizuju različite programe, uz obavezno čitanje poruke, koju, uvijek piše ugledna ličnost iz svijeta pozorišta.

Ove godine izabran je Džon Malkovič, američki glumac, producent, dramski pisac i reditelj.

"Neka vaša djela budu duboka, dirljiva, promišljena i jedinstvena. Neka nam pomognu da razmislimo o tome šta znači biti čovjek, a ta misao neka bude iz srca, prožeta iskrenošću, slobodoumnošću i blagonaklonošću", poručio je Malkovič u ovogodišnjoj poruci.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop