• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Prokopiev, dobitnik ovogodišnje nagrade ”Balkanika"

Makedonski pisac Aleksandar Prokopiev ovogodišnji je dobitnik Međunarodne književne nagrade "Balkanika" za roman "Čovečuljak"

 Aleksandar Prokopiev, dobitnik ovogodišnje nagrade ”Balkanika" Izvor: MONDO

Pored Prokopievljevog ”Čovečuljka”, u izboru za nagradu učestvovalo je još šest djela iz balkanskih zemalja: ”Konstantinovo raskršće” Dejana Stojiljkovića (Srbija), ”Kamena kuća” Asli Erdogan (Turska), ”Vatra karme” Karmen Mihaele Stanesku (Rumunija), ”Crvena boja za bikove” Mire Meksi (Albanija), ”Kolica i druge priče“ Zdravke Evtimove (Bugarska) i zbirka priča ”Hristos Ekonomu, Kati tha ginei, tha deis“ (Grčka) .

Nagrada podrazumijeva prevođenje nagrađenog romana na sve balkanske jezike, u izdanju izdavača koji su članovi Fondacije "Balkanika", kao i međunarodnu promociju nagrađene knjige.

"Geopoetika" je do sada objavila tri knjige A. Prokopieva: ”Ars amatoria” (1997), ”Antiuputstva za ličnu upotrebu” (2003) i ”Posmatrač” (2008), pri čemu je autor ujedno bio i prevodilac svojih knjiga sa makedonskog na sprski jezik, te će i roman ”Čovečuljak” biti objavljen u njegovom prevodu i to za ovogodišnji oktobarski Sajam knjiga u Beogradu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop