• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ste ljubitelj dobre knjige, posjetite Skenderiju!

Ovogodišnji Sajam knjige i učila u Bosanskoj kući dvorane "Mirza Delibašić" otvoren za posjetioce.

 Ako ste ljubitelj dobre knjige, posjetite Skenderiju! Izvor: MONDO

Oko 200 izlagača iz zemlje i inostranstva izlaže na 24. sajmu knjiga koji će zvanično danas u 18 sati otvoriti predsjednik PEN centra BiH prof. dr. Zvonimir Radeljković. Sajam će biti otvoren do 23. aprila, svakog dana od 10 do 19 sati, a ulaznica košta jednu konvertibilnu marku.

Organizatori Sajma - Centar Skenderija, Udruženje izdavača i knjižara BiH i TKD "Šahinpašić" darovaće knjige prvim posjetiocima. Posebnu pažnju izaziva i knjiga poznatog fudbalera Zlatana Ibrahimovića “Moja priča. Ja sam Zlatan Ibrahimović” izdavača Buybook.

Izlagači i ove godine najvljuju i posebne popuste, naročito pred zatvaranje sajma. Na Sajmu će učestvovati oko 200 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Turske, Njemačke, Holandije, Velike Britanije, Irana, Brazila, a posredno zemlje koje su zastupljene autorima ili izdavačima su Francuska, Belgija, Češka, S lovenija, Švedska, Danska, Norveška, Holandija, Italija, Švajcarska i druge.

Za najavljene kolektivne posjete učenika i studenata ulaz je besplatan. Međunarodna sajamska manifestacija Knjige i učila bilježi već više od 24 godine organizovanja u Centru Skenderija, te predstavlja jednu od najpoznatijih i najposjećenijih manifestacija u regionu , na kojoj se promovišu djela, autori, izdavačke kuće, ukratko svi oni koji su vezani za svijet "pisane riječi" , a žele široj publici pokazati svoju produkciju.

Tokom sajma biće upriličene izložbe u Galeriji IPC “E” i Muzeju Sarajeva, te ateljeu Figure, a od narednog jubilarnog 25.sajma, ova manifestacija će imati i zemlju-počasnog gosta. Posjetite sajam i pronađite knjigu za sebe!

(Erna Saljević, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop