• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rad Džefa Kunsa prodat za rekordnih 16 miliona evra

Jedna skulptura Džefa Kunsa prodata je za 16,3 miliona evra na Kristijevoj aukciji u Londonu, postavivši novi rekord za dela tog američkog umetnika.

 Rad Džefa Kunsa prodat za rekordnih 16 miliona evra Izvor: MONDO

Skulptura "Balon cvet" od hromiranog čelika, visoka 2,75 metara, predstavlja cvet načinjen od balona od tanke prozirne kože. Vrednost rada pre aukcije bila je procenjena na 12 miliona funti.

Na istoj aukciji, "Portret akt za odraz" Lusijena Frojda (Lucian Freud) prodat je za 11,8 miliona funti (14,85 miliona evra). Delo, koje je pre aukcije bilo procenjeno na sumu između deset miliona i 15 miliona funti, drugi je najskuplji Frojdov rad prodat na aukcijama.

Rad "Tri autoportreta", redak triptih koji je Fransis Bejkon (Francis Bacon) uradio 1975. u Parizu i koji nikada nije javno izlagan, prodat je za 17,29 miliona funti (21,76 miliona evra). Njegova procenjena vrednost pre aukcije iznosila je deset miliona funti.

Na aukciji održanoj u ponedeljak uveče oboren je i svetski rekord za radove živih španskih umetnika, pošto je delo "Madrid desde torres blancas" Antonia Lopesa (Lopez) prodato za 1,38 miliona funti (1,74 miliona evra).

Ukupan prihod od aukcije iznosio je 86,2 miliona funti.

Prošle sedmice, aukcijske kuće Kristi i Sotbi (Sotheby's) su za tri dana u Londonu prodale dela impresionističke i moderne umetnosti u vrednosti od preko 375 miliona evra, što je rekord za aukcije u Evropi.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop