• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suveniri iz života na dvoru za 450.000 funti

Jedinstvena zbirka suvenira vezanih za britansku kraljevsku porodicu, koju je duže od pola veka pravio jedan sluga, prodata je za 450.000 funti

 Suveniri iz života na dvoru za 450.000 funti Izvor: MONDO

Na aukciju u Kolčesteru, na istoku Engleske, izneto je 700 suvenira koje je sakupio Vilijam Talon zvani "Bili sa zadnjeg stepeništa", koji je 51 godinu služio u kraljevskoj porodici, i koji je umro prošle godine u 73. godini.

Na prodaju su, pored ostalog, bili ponuđeni pismo koje je princeza Dajana napisala posle rođenja princa Vilijama kao i cedulja u kojoj se evocira sklonost kraljice majke prema džinu, navode svetske agencije.

Osam pisama koje je ledi Dajana napisala Talonu, otišlo je za 20.000 funti, a na cedulji prodatoj za 16.000 funti, kraljica majka, koja je umrla 2002. u 102. godini, vernog slugu podseća da spakuje "dve male bočice dibonea i džina, za svaki slučaj".

Najveću cenu postigao je portret kraljice majke, rad Džejmsa Gana iz novembra 1945, koji je našao kupca za 30.000 funti, što je pet puta više od procene pre aukcije.

Vilijam Talon se u kraljevskoj kući zaposlio 1951, kad je imao 15 godina, i vremenom je postao blizak i odan sluga, a posebno je bio miljenik kraljice majke. Tokom života čuvao je svaku sitnicu, pisanu belešku ili poklon koje je dobio od članova porodice, a iako je znao mnoge tajne života na dvoru, nikada nijednu nije obelodanio.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop