• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorište na Belefu počinje pretstavom "Knknpnkn"

Pozorišni program Belefa, sa osam predstava, počeće 15. jula premijerom neobičnog naslova "Knknpnkn".

 Pozorište na  Belefu počinje pretstavom "Knknpnkn" Izvor: MONDO

Pozorišni program Belefa, sa osam predstava, počeće 15. jula premijerom neobičnog naslova "Knknpnkn", najavio je selektor Žanko Tomić na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema konceptu reditelja Tomića, dramaturg i koreditelj Ninoslav Šćepanović dramatizovao je "Leksikon Yu mitologije", a koproducenti su Belef i "Jorik teatar" iz Novog Sada.

Na Kalemegdanu, kod Leopoldove kapije, predstava će biti reprizirana 17. i 18. jula i 2. avgusta.

Naslov je reč 'kikiriki', kako bi je napisao neko ko meša ćirilicu i latinicu, a simbolično ukazuje na odnose i nesporazume u nekadašnjoj Jugoslaviji.
"Predstava je kolaž od dvadesetak scena-pojmova, inspirisanih 'Leksikonom', nudi pogled na nas i našu bivšu zajednicu, koju smo uspešno sahranili, ali nije jugonostalgična. Radili smo iz perspektive današnjeg trenutka u kojem nastojimo da uđemo u novu zajednicu, a da još nismo shvatili uzroke raspada prethodne", rekao je Tomić.

Uloge igraju Milorad Kapor, Milovan Filipović, Suzana Vuković i drugi.
Za 16. jul na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta najavljeno je gostovanje Narodnog teatra "Vojdan Černodrinski" iz Prilepa (Makedonija), sa Brehtovom dramom "Bubnjevi u noći" u režiji Martina Kočovskog.

Belefova produkcija "Tvrđava Evropa" po komadu Igora Marojevića u režiji Predraga Štrpca biće premijerno izvedena 20. jula u prolazu između Terazija i Balkanske ulice (reprize su 21. i 22. jula).

Muzičko-scenski hepening sa učešćem Romskog amaterskog hora biće izveden 25. i 26. jula u gradskom autobusu na relaciji Kalenić pijaca - Delta siti. "Čarnin poj" je režirao Petar Pejaković, u produkciji udruženja građana "Kulturmobil".

Predstava "Majstor i Margarita" po romanu Mihaila Bulgakova u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Boška Đorđevića biće premijerno izvedena 27. jula na sceni "Boško Buha". Koproducent je Zvezdara teatar, a reprize su 28. i 29. jula.

Pozorišni deo Belefa imaće i tri koreodrame.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop