• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava KNKNPNKN otvara 17. Belef

Pozorišni program 17. Belefa, počeće 15. jula u Šancu kod Leopoldove kapije na Kalemegdanu, izvođenjem predstave "KNKNPNKN".

 Predstava KNKNPNKN otvara 17. Belef Izvor: MONDO

Pozorišni program 17. Beogradskog letnjeg festivala (Belef), počeće 15. jula u Šancu kod Leopoldove kapije na Kalemegdanu, izvođenjem predstave reditelja Žanka Tomića "KNKNPNKN", koja je rađena po motivima knjige "Leksikon YU mitologije" autora Iris Andrić, Đorđa Matića i Vladimira Arsenijevića.

"Predstava je nastala iz potrebe da pokažemo da mi kao narod, još uvek nemamo naučni odnos prema činjenici da nam se zemlja raspala, a da već planiramo ulazak u neku novu zajednicu", rekao je reditelj Žanko Tomić o predstavi.

U okviru pozorišnog programa festivala biće prikazana i predstava "Bubnjevi u noći" Bertolta Brehta u režiji Martina Kočovskog i u izvođenju Narodnog teatra "Vojdan Černodrinski" iz Prilepa.

U okviru Belefa publika će moći da pogleda i predstave "Tvrđava Evropa" Igora Marojevića u režiji Predraga Štrbca, "Majstor i Margarita" reditelja Boška Đorđevića u izvođenju Zvezdara teatra i "Čarnin poj" koja predstavlja muzičko scenski spektakl sa učešćem Romskog amaterskog hora u režiji Petra Pejakovića.

Na ovogodišnjem Belefu biće prikazane i plesne predstave "Not me" autorke Dunje Jocić koja je rađena u koprodukciji sa "Grand teatrom" iz Holandije, "Kamenje i snovi" autorke Odilj Dibok rađene u koprodukciji sa gradom Belforom, Francuskim kulturnim centrom i Servisom za savremeni ples "Stanica" iz Beograda, kao i predstava "Dueti" autorke Dalije Aćin.

Belef 08 biće otvoren 14. jula, koncertom Trija Janka Nilovića iz Francuske, koji će nastupiti u Beton hali uz pratnju Big Benda RTS-a, Beogradskog kamernog hora i plesne trupe "Džezkotek denser".

U okviru muzičkog programa, do 3. avgusta, nastupiće i bendovi Sinematik orkestra i Arkestra One, kao i muzičar Keziah Džons iz Velike Britanije, džez muzičar Faroah Sanders iz Amerike i japanski bend Osaka Monaurail.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop