• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani komedije bez Ateljea 212

Beogradski Atelje 212 je otkazao učešće na pozorišnom festivalu "Dani komedije".

 Dani komedije bez Ateljea 212 Izvor: MONDO

Beogradski Atelje 212 je otkazao učešće na pozorišnom festivalu "Dani komedije", izjavio je predsednik Upravnog odbora tog jagodinskog festivala Dobrica Milićević.

Festival, koji će trajati od 20. do 27. marta, trebalo je da otvori "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" prema romanu Bore Ćosića, u režiji Dušana Jovanovića. Međutim, glumica Nada Šargin tada će snimati film u Sarajevu, a Goran Jevtić će boraviti u Istanbulu.

Umesto te predstave, festival će otvoriti "Godo na usijanom limenom krovu" Branka Dimitrijevića u režiji Nikole Plavšića, trupe Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Predstave u konkurenciji za nagrade na 37. po redu "Danima komedije", ocenivaće žiri - Snežana Savić (predsednik), reditelj Darko Bajić i jagodinski privrednik Mićo Garić.

Publika će u takmičarskom programu 37. "Dana komedije" moći da pogleda i predstavu Kruševačkog pozorišta "Pozovi M. radi preljube" Reja Kunija, u režiji Vladimira Popovića, kao i komad Beogradskog dramskog pozorišta "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića, u režiji Staše Koprivice.

Predstavu "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija, u režiji Juga Radivojevića, izvešće ansambl beogradskog pozorišta "Boško Buha", a u takmičarskom programu biće izveden i komad "Heroj nacije" Ivana M. Lalića, u režiji Egona Savina, koji izvodi ansambl Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.

Glumci Narodnog pozorišta iz Subotice izvešće predstavu "Sabirni centar" Dušana Kovačevića, u režiji Andraša Urbana, a jagodinska publika moći će da pogleda i komad "Iza kulisa" Majkla Frejna, u režiji Ferida Karajlića, u produkciji Narodnog pozorišta iz Niša.

Prema rečima Dobrice Milićevića, poslednjeg dana festivala, 27. marta, na Svetski dan pozorišta, van konkurencije biće izvedena predstava "Ne šetaj se gola" Žorža Fejdoa, u režiji Veljka Mićunovića, koju izvode glumci Teatra "Slavija" iz Beograda.

Pozorišni festival "Dani komedije" u Jagodini otvoriće dramska umetnica Jelisaveta Seka Sablić, a ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo "Zlatni ćuran" je glumac Bora Todorović za sveukupni doprinos srpskoj komediografiji.

Tradicionalno, najsmešnija predstava prema oceni publike dobiće statuetu "Jovanča Micić", dok će stručni žiri dodeliti nagradu "Mija Aleksić" za najbolju predstavu.

Biće dodeljene i tri ravnopravne glumačke nagrade - statuete "Ćuran", nagrada za režiju, kao i nagrade za najbolje mlade glumce.
(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop