• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova predstava Bitef teatra

Nova predstava Bitef teatra "Lice od stakla", po tekstu Marije Karaklajić u režiji Anje Suše, biće izvedena u Studentskom kulturnom centru 6. marta.

 Nova predstava Bitef teatra Izvor: MONDO

"Želeli smo da premijerom otvorimo našu renoviranu scenu, ali radovi kasne, a predstava je završena tako da smo našli privremeni prostor u SKC-u", rekao je direktor Bitef teatra Nikita Milivojević.

Uloge igraju Jelena Ilić, Damjan Kecojević, Sena Đorović, Stefan Šeref i Dušan Murić, u kostimima Maje Mirković i scenografiji Igora Vasiljeva koji je i autor video dizajna, a muziku je komponovao Vladimir Pejković.

Milivojević je istakao da je prvo izvođenje novog domaćeg teksta uvek praznik za pozorište i ocenio da je Karaklajićeva nova snaga srpskog dramskog stvaralaštva.

"U njenom komadu prepoznajemo ono što je 'bitefovsko' i što se svrstava u postdramsko pozorište, sa stilom koji je otvoren za različite inscenacije", dodao je on.

Autorka je objasnila da je jedan događaj predstavila iz vizure nekoliko lica, bez linearnog narativa.

"Za sada je tajna šta je taj događaj, koji je samo polazište priče locirane u veliki tržni centar. Šoping mol je najmarkantniji topos savremene civilizacije i nosi simboličko značenje kao pozornica na kojoj pričamo o svom vremenu i sistemu vrednosti ili njegovom odsustvu u konzumerskoj ideologiji", rekla je Suša.

Ona je istakla da je rad na predstavi bio avanturistički poduhvat u kojem su glumci aktivno učestvovali, jer svi igraju sve uloge, kao nekada u njenoj trupi "Torpedo".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop