• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obogaćen fond bijeljinske biblioteke

Autor mondo.ba

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“u Bijeljini bogatija je za 220 novih knjiga za djecu, čija je vrijednost 3.000 KM.

Knjige je biblioteci donirala Hypo Alpe Adria Banka, u okviru akcije „Pomozi bibliotekama stradalim u poplavama“ koja se sprovodi povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra.

Narodna biblioteka u Bijeljini izgubili je oko sedam hiljada knjiga u majskim poplavama.

„Ove godine je naša biblioteka prilikom majskih poplava pretrpjela značajnu štetu koju smo donekle uspjeli sanirati. Ova donacija od 220 novih knjiga za dječije odjeljenje biblioteke za nas znači izuzetno mnogo, posebno u trenucima kada nam je pomoć potrebna više nego ranijih godina“, izjavio je direktor ove ustanove Jovan Cvjetković.

Već nekoliko puta, u prethodnih jedanaest godina, Hypo banka je donirala nove knjige Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina.

Odlučili smo da ovogodišnji Dan štednje posvetimo bibliotekama stradalim u poplavama i njihovim najmlađim članovima. Ovom donatorskom akcijom želimo da se zahvalimo i svojim klijentima i građanima Bijeljine za ukazano povjerenje tokom ove i proteklih godina te da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna za budućnost.“, rekla je voditelj poslovnice Hypo banke u Bijeljini Ravijojla Radović.

Tokom trajanja ove akcije, koja se odvija u saradnji sa Društvom bibliotekara Republike Srpske s osnovnim ciljem da se pomogne stradalim bibliotekama u obnavljanju knjižnog fonda, Hypo banka će donirati 10.500 KM za nabavku 900 novih knjiga za pet biblioteka u Bijeljini, Doboju, Čelincu i Šamcu.

Pored ove aktivnosti, Hypo banka će donirati novčani iznos od 5 hiljada KM dječijem vrtiću „Vratite nam osmijeh“ u Istočnom Sarajevu za angažman logopeda za djecu sa posebnim potrebama.

Takođe, predstavnici banke će 31. oktobra i 1. novembra obići sva porodilišta u Republici Srpskoj, u mjestima u kojima posluje banka, i roditeljima djece koja se rode na ovogodišnji 31. oktobar uručiće štednu knjižicu sa ulogom od 50 KM.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop