• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tanja Stupar Trifunović ponovo u užem izboru

Autori mondo.ba Autori Agencije

Knjiga "Satovi u majčinoj sobi" banjalučke književnice Tanje Stupar Trifunović našla se u užem izboru za nagradu "Biljana Jovanović", koju dodjeljuje Srpsko književno društvo iz Beograda

Žiri za dodjelu nagrade "Biljana Jovanović" odlučio je da od pristiglih 149 proznih, pjesničkih, esejističkih i dramskih dijela, objavljenih u 2014. godini, u uži izbor uvrsti 14 knjiga.

U uži izbor ušle su knjige "Životinjsko carstvo" Davida Albaharija, "Ronjenje na dah" Miće Vujičića, "Poslednje stvari" Borivoja Gerzića, "Venerini i ostali bregovi" Ane Marije Grbić i "Kuća sećanja i zaborava" Filipa Davida, saopštilo je Srpsko književno društvo, prenosi agencija "Tanjug".

Kako se dodaje, u užem izboru su i knjige "Delfini" Nenada Jovanovića, "O zelenom kamionu i drugom" Petra Miloradovića, "Horor priče svakodnevice" Marije Pavlović, "Vitiligo" Milete Prodanovića i "Prvaci sveta" Slavoljuba Stankovića.

U užem izboru su takođe i "Satovi u majčinoj sobi" Tanje Stupar Trifunović, "Sabo je stao" Ota Horvta, "Jezik" Marjana Čakarevića i "Pseća suza" Radivoja Šajtinca.

O dobitniku nagrade "Biljana Jovanović", koji će biti proglašen sredinom marta, odlučuje tročlani žiri - Tamara Krstić (predsjednik), Srđan Srdić i Bojan Vasić.

Roman "Satovi u majčinoj sobi" Tanje Stupar Trifunović, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo početkom ove godine našao se i u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop