• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baletska bajka u Banjaluci (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Banjaluka je večeras bila grad baleta, plesa i muzike. Učenici banjalučke „Prve baletske škole“ održali su svoj godišnji koncert u Narodnom Pozorištu RS.

 Baletska bajka u Banjaluci (FOTO) Izvor: Vedran Ševčuk/ MONDO

Prepuna sala Narodnog pozorišta bila je dovoljna da baletska bajka počne. Učenice "Prve baletske škole" pokazale su svoje umijeće naučeno tokom prve godine pohađanja ove škole.

Svojim gracioznim tačkama „Pa marshe“, „Crni labud“ i „Ptičice“ ispričale su nam najljepše bajke i izazvale brojne ovacije kod publike koja je prepoznala kvalitet mladih balerina.

Baletski doživljaj upotpunili su gosti Baletske škole „Raičević“ iz Subotice, koji su nas kroz svoju igru doveli čak i do Rusije.

Svoje plesne korake pokazali su nam i učenici plesne škole Gemma koje smo gledali u malo modernijoj varijanti plesa, ali smo ipak shvatili, kako je i rečeno na početku, da je klasični balet osnova za sve ostale vrste plesa.

A kako ovo ne bilo samo veče plesa pobrinuo se gudački kvartet učenika Muzičke škole „Vlado Milošević“ iz Banjaluke koji su nam izveli studentsku himnu "Gaudeamus" i kompoziciju Aleksandra Glazunova „Orientale“.

Ovim koncertom obilježen je Svjetski dan plesa kao i dan "Prve baletske škole".

Banjalučka publika pokazala je da voli i cijeni baletsku umjetnost, pa se nadamo da ćemo u budućnosti gledati više ovakvih predstava.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop