• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja u BL: Sopoćani rastjerali kišu!

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

I pored jakog pljuska koji je dobro nakvasio Banjaluku, posjetioci Noći muzeja u velikom broju "okupirali" su plato Muzeja savremene umjetnosti RS, gdje su bili počašćeni sajnim video mapingom i još boljim koncertom grupe Sopot!

 Noć muzeja u BL: Sopoćani rastjerali kišu! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kiša je počela da pljušti večeras nešto prije 21 časa, ali je ubrzo i prestala, a to je bio znak za početak ovogodišnje Noći muzeja. Polazeći od činjenice da je kultura važan stub svakog društva, kompanija m:tel ovoga puta daje prijateljsku podršku dešavanjima u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Više od hiljadu Banjalučana svih uzrasta mogli su besplatno da uživaju u izložbi "Prigušena egzistencija", a i u pratećem programu.

Oko pola deset svoj nastup počeo je DJ Kawiar Manguiera, tj. Milan Mika Aćimović, koji je publiku zagrijao i uveo u ono što slijedi, a to je video maping.

"Laboratorija svjetla" bio je centralni vizuelni događaj ove večeri, koji je na fasadi muzeja predstavio radove umjetnika iz Banjaluke i RS, a koji do sada nisu bili poznati široj publici. Produkciju i postprodukciju video mapinga potpisuje Mladen Đukić i AEON Production.

Veoma zanimljiv video rad, koji opisuje borbu između svjetla i tame, trajao je desetak minuta, u okviru kojih su se prisutni mogli uvjeriti da ovom gradu ne manjka kreativaca. Tama je naravno bila poražena. Pogledajte. 

...
Izvor: YouTube

Nakon ove projekcije, koja je bila propraćena velikim aplauzom, na stejdž su izašli Sopot i  pjesmom "Ravnoteža" započeli svoj nastup. Redale su se jedna za drugom numere sa njihovih albuma Dubalkan, Equilibrium i Sopotnik...

Publika je plesala u ritmu njihovog balkanskog duba, a ovaj nastup imao je posebnu težinu jer su "Sopoćani" upravo večeras snimali spot za pjesmu "Era informacije".

Kiša je pokušavala na momente da pokvari zadovoljstvo publici i bendu, ali nije uspjela, pa je na kraju i odustala...

Sopot, u čijoj muzici mogu da se nazru raznorazni uticaji - od ojkača i pravoslavnog pojanja, do Bad Brainsa i Eyesburna, večeras su zaista zvučali čvrsto, nadahnuto i nadasve pozitivno.

Najviše oduševljenja i rasplesanosti kod publike izazvao je najveći hit sa njihovog posljednjeg albuma, pjesma "Energetsko more".

Posljednja numera na koncertu trebala je da bude "Kosomos", ali su se na buran zahtjev fanova i publike Sopot morali vratiti stejdž i odsvirati još dvije pjesme.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU



Nakon ovog energičnog nastupa, DJ Kawiar Manguiera uspio je da još više zagrije već dobro podgrijanu mladež.

Nešto ranije, "Noć muzeja"obilježena je i u Muzeju RS u Banjaluci, gdje je više od 150 učesnika priredilo bogat program.

Ljubitelji fotografije imaju priliku da slanjem fotografije sa "Noći muzeja" u Muzeju savremene umjetnosti RS, osvoje ekskluzivan telefon "Huavei P8", koji je obezbijedila kompanija "M:tel".

Sve u svemu, sjajno veče!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop