• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Elementarne čestice" ipak na Dubrovačkim igrama?

Autor Anadolija

Drama koja navodno vrijeđa islam ipak nije skinuta sa programa Dubrovačkih ljetnih igara. Konačna odluka biće donesena u petak.

Za izvođenje predstave “Elementarne čestice” prema romanu Mišela Uelbeka na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama prošle sedmice jeprocijenjeno da predstavlja sigurnosni rizik zbog navodnog vrijeđanja islama. Ali, predstava još nije službeno otkazana.

Nakon što je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zatražio sigurnosnu procjenu za izvođenje predstave „Elementarne čestice“ na Dubrovačkim ljetnim igrama, dobio je potvrdu kako se radi o potencijalnom sigurnosnom riziku.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je nakon toga kako je autor romana Mišel Uelbek, koji je povezivan sa satiričnim listom Šarli Ebdo, „osvjedočeni islamofob“.

Ni reditelj predstave Ivica Buljan, ni voditeljka Igara Ivana Medo Bogdanović, ni voditeljka dramskog programa Igara Mani Gotovac ne žele odustati od izvođenja predstave, a tu procjenu podržao je i hrvatski ministar kulture Berislav Šipuš.

Argumenti onih koji zastupaju izvođenje su kako je riječ prije svega o ljubavnoj drami te kako se ne smije posustati pred opasnošću od ugrožavanja slobode govora.

O izvođenju će svi akteri ove priče, među kojima je i Kancelarija hrvatske predsjednice, zajednički odlučiti do petka. 

-
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop