• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gojkov šešir" za Marka Raulića

Autor SRNA

Književnik iz Modriče Marko Raulić dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Gajkov pjesnički šešir" koju u okviru kulturne manifestacije "Pjesničko proljeće" dodjeljuje Srpski kulturni centar Modriča.

Nagradu "Gajkov pjesnički šešir", ustanovljenu prije osam godina u znak sjećanja na preminulog modričkog pjesnika Zdravka Gajka Popovića, Srpski kulturni centar dodijelio je Rauliću, književniku i pjesniku, bivšem dugogodišnjem direktoru ove ustanove, za razvoj kulture i podršku književnim stvaraocima u Modriči.

Na književnoj večeri, održanoj sinoć u Srpskom kultrunom centru, dodijeljena je i "Pjesnička plaketa" Omladinskom književnom klubu "Mladost" za deciniju i po rada i okupljanje mladih književnika u Modriči.

Raulić je rekao da mu je čast što je dobio nagradu pjesnika i kulturnih stvaralaca Modriče.

"Zadovoljstvo je dobiti nagradu od kolega, kao i nagradu publike koja se godinama, nakon rata, okuplja na kulturnim događajima u Srpskom kulturnom centru dajući podršku književnicima i umjetnicima", rekao je Raulić.

Među posjetiocima bili su i pjesnici i književnici iz Dervente, Vukosavlja i Šamca.

Tokom večeri promovisana je publikacija "Pjesničke sveske" koja je posvećena jubileju - 40 godina od štampanja prvog broja časopisa mladih za kulturu i umjetnost "Lica 5".

Milenko Popović, inicijator pokretanja publikacije rekao je da je 70-tih godina prošle godine na prostoru Modriče, Šamca i Odžaka bio veliki broj mladih koji se bavili poezijom, a čiji je rad predstavljen u tada popularnom časopisu "Lica 5".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop