• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zlatni vitez" za domaće ostvarenje "Brojevi"

Autor SRNA

Dokumentarni film "Brojevi", u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, dobio je jednu od specijalnih nagrada žirija na međunarodnom filmskom festivalu "Zlatni vitez" u Rusiji u konkurenciji više od 200 filmova iz 20 zemalja.

Autor filma je Branko Lazić, snimatelji su Dragan Radetić i Vladimir Todić, a montažer Aleksandra Miletić, saopšteno je iz RTRS-a.

Iz ove medijske kuće podsjećaju da je film "Brojevi" priča o Zorki Delić koja je kao jedno od kozaračke djece preživjela užase logora za djecu u Jastrebarskom u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

"Zorka Delić je u logoru dobila broj 97. Preživjela je gladovanja, bolesti, prevaspitavanja, izašla je iz groba. Iz logora je izašla sa promijenjenim identitetom kao kćerka čuvara logora, pokrštena je", navodi se u saopštenju.



Nagradu žirija za dokumentarni film na 24. međunarodnom filmskom festivalu "Zlatni vitez" dobili su i Želimir Žilnik, Branko Stanković, Dean Petrović.

Pokrovitelji festivala su predsjednik Rusije Vladimir Putin, Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril i reditelj Nikita Mihalkov.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop