• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje "Višegradska staza"

Autor SRNA

U Višegradu će danas biti otvorena tradicionalna kulturna manifestacija "Višegradska staza", posvećena nobelovcu Ivi Andriću.

Član organizacionog odbora ove manifestacije Stojka Mijatović navela je da "Višegradska staza" počinje danas u 12.00 časova polaganjem cvijeća na spomen obilježju nobelovcu Ivi Andriću kraj ćuprije na Drini.

Programom je predviđeno da devetnaesti Susreti bibliotekara Republike Srpske počnu u 13.00 časova u maloj sali Doma kulture. Nakon toga, u holu Doma kulture biće otvorena izložba "Jezik i pismenost", čiji je organizator Narodna biblioteka Kragujevac.

Posjetioci će moći da pogledaju i izložbu knjiga izdavačkih kuća "Čigoja štampa" Beograd i "Dabar" iz Dobruna.

U 17.00 časova u Gradskoj galeriji Višegrad biće otvorena izložba slika sa 21. Međunarodnog likovnog saborovanja "Višegrad 2014".

Svečana akademija počinje u 20.00 časova, u velikoj sali Doma kulture, na kojoj će tradicionalnu besjedu o Andriću govoriti profesor Jelena Novaković.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Crkveno-gradski hor "Sveti knez Lazar" iz Priboja, a u muzičkom dijelu nastupiće Ignjat Miličević.

U okviru ovogodišnje "Višegradske staze" Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" predstaviće "Spomenicu 1914-2014", akademika Vojislava Maksimovića, kao i najnovije kalendare "Prosvjete" i "Nove Zore".

Takođe, biće dodijeljena "Prosvjetina" književna nagrada "Andrićevim stazama", dok će svoja najnovija izdanja predstaviti "Čigoja štampa" iz Beograda.

Najavljene su i dvije pjesničke večeri, prva u bašti hotela "Andrićev konak", a višegradski pjesnici Društva "Most" svoje stihove govoriće pored hladnjaka na Bikavcu.

Ovogodišnja "Višegradska staza" biće završena 7. juna monodramom "Poslednja šansa", Favi teatra iz Beograda.

Organizatori ove tradicionalne kulturne manifestacije su opština Višegrad, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" i Dom kulture Višegrad, a pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Zavisno preduzeće "Hidroelektrane na Drini" Višegrad.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop