• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Gorica Regodić

Autor mondo.rs

Glumica, koja trenutno promoviše film "Pored mene", preporučuje za MONDO knjige koje bi trebalo pročitati do punoletstva.

 Gorica Regodić preporučuje knjige  Izvor: Promo "Pored mene", MONDO
Izvor: Promo "Pored mene", MONDO

Gorica Regodić je glumica koju znate iz serije "Urgentni centar", a trenutno u filmu "Pored mene" Stevana Filipovića igra Isidoru, jednu od protagonistkinja.

Šta najviše volite da čitate, i koliko imate vremena za to?

"Volim svašta da čitam, od stripova, preko poezije, do romana, drama. Mada sam izbirljiva, i ako me to što čitam ne natera na razmišljanje ili mi ne razigra maštu, prelazim na sledeću knjiigu momentalno. Od kraja osnovne skole sam čitala Alana Forda, Asteriksa i Obeliksa, prva knjiga mi je bila 'Mali princ', a za, čini mi se, deveti rođendan sam dobila 'Hobita'. Sad sam čitala drame Slavomira Mrozeka, i Semjuela Beketa. Ima svega! Vremena za to uvek ima, u prevozu ili dok negde čekate u redu, recimo".

Koja vam je omiljena knjiga i zašto?

"To se često menja. Knjige i stripove koje sam već nabrojala volim, ali mozda bih izdvojila poeziju Vaska Pope i uvek je preporučujem, spolja tako jednostavna, a suštinski kompleksna. Branko Miljković takodje dolazi u obzir, kao kombinacija heraklitovske filozofije i simbolizma meni toliko dragog. Šekspir se podrazumeva. I prva knjiga koju preporučujem".

Koje tri knjige biste svakome preporučili da pročita do 18. rođendana?

"1. Nil Gejmen- 'Koralina i tajanstveni svet'- fantastična knjiga, koja vas uvlači u jedan nastrani san, u zastrašujuć, i šarolik svet mašte, i drži vas u neizvesnosti do kraja. Zabavna knjiga za sve koji žele malo da se odmore od lektire. Za one lenje postoji i crtani film 'Koralina', ali vas ipak izazivam da pročitate knjigu. Ili, još bolje, uradite i jedno i drugo!

2. Čarls Bukovski- 'Pesme'(1,2,3,4) - to je neizbežni period u životu mnogih tinejdžera, bar moje generacije. Još ga volim, samo u manjim merama, jasan je, direktan i vulgaran, što bi neke moglo odbiti. Znam da moji roditelji nisu bili baš srećni kad su videli šta čitam.

3. Nik Kejv- 'Smrt zeke Manroa' - izuzetno interesantna knjiga, ali ne samo za mlade. Mračna i misteriozna. Meni jedna od omiljenih".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop