• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petru Đakoviću nagrada "Stanko Rakita"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za kulturu Republike Srpske Milica Kotur uručila je danas Petru Đakoviću nagradu "Stanko Rakita" za zbirku pjesama "Šta ko sanja".

  Koturova je nagradu "Čitalačka knjiga" uručila direktoru Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" iz Prijedora Mari Ećim, a nagradu "Čitalačka značka" za 10 najboljih čitalaca prema ocjeni Udruženja književnika Srpske - Podružnica Banjaluka.

Koturova je, prije uručenja nagrada u Banjaluci, rekla da njihovo dodjeljivanje podstiče čitanje kod djece. "Upravo kod djece treba razviti ljubav prema knjizi koja je izvor svih znanja", dodala je Koturova.

Đaković je Srni rekao da mu je velika čast primitu nagradu "Stanko Rakita", jer se ona dodjeljuje piscima za djecu, a pisati za djecu je složenije i odgovornije nego pisati za odrasle.

On je istakao da u pisanju za djecu nema podilaženja i foliranja, jer ona to prepoznaju.

Ećimova je rekla da ovo priznanje znači da ova biblioteka dobro radi svoj posao, te predstavlja dodatni podstrek za dalji rad.

"Ova nagrada je potvrda nagrade koju smo dobili na početku godine kao najbolja biblioteka u Republici Srpskoj u 2014. godini", dodala je Ećimova.

Dodjelu nagrada organizovalo je Udruženje književnika Srpske - Podružnica Banjaluka u okviru Književnih susreta "Stanko Rakita", koji su ove godine u znaku obilježavanja stotinu godina od rođenja Branka Ćopića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop