• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mališani uživali u predstavi Genesis Projecta

Autor mondo.ba

Interaktivna lutkarska predstava "Nismo svi letači", osmišljena i realizovana od strane NVO Genesis Project, odigrana je prvi put juče u Banjaluci u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš".

U prepunoj sali ove osnovne škole mališani su uživali, pjevali i plesali zajedno sa glumcima, a na kraju su spremno odgovarali na pitanja o tome šta su sve iz ove edukativne izvedbe naučili. A, to su lekcije o različitosti, prihvatanju drugih i drugačijih, prijateljstvu i predrasudama, ispričane na jedan neobičan način.

Predstava "Nismo svi letači" do sada je odigrana nekoliko puta u školama Srednjebosanskog kantona, u okviru projekta "Mostovi povjerenja i saradnje" koji se u ovom kantonu realizuje pod pokroviteljstvom njemačkih fondacija Shuler Helfen Leben i Robert Bosch.

Pogledajte FOTO GALERIJU

Inače, organizacija Genesis Project dobitnik je prestiže međunarodne nagrada za mirovni aktivizam "Tomorrow’s Peacebuilders" koju na svjetskom nivou dodjeljuje međunarodna organizacija Peace Direct. Nagrada je početkom decembra dodjeljena ovoj NVO na svečanosti održanoj u Londonu.

Organizacija Genesis Project izabrana je među 250 kandidata iz cijelog svijeta zahvaljući činjenici da kroz umjetnost i kreativnost na jedinstven način spaja djecu iz različitih zajednica u Bosni i Hercegovini. Nagradu je tada primila direktorica Genesis Projecta Dijana Pejić.

Genesis Project je nevladina organizacija iz Banjaluke osnovana 1997. godine. Od tada do danas djeluje na teritoriji cijele BiH. Uz podršku svojih donatora, organizacija pomaže djeci i mladima širom BiH u ostvarivanju prava na slobodan i pravilan psihofizički razvoj, bez obzira na vjersku, etničku i rasnu pripadnost uvažavajući sve individualne razlike i potencijale.

Pratite MONDO i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop