• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledanje filma "Dah života" budi emocije

Autor SRNA

Režiser dokumentarnog filma "Dah života" Snježana Brezo istakla je da svako ponovno gledanje filma o tragičnoj smrti 12 beba na Kliničkom centru u Banjaluci budi emocije kakve su se javljale i u toku snimanja.

"Svaki put se sjetim poteškoća koje smo morali savladavati u toku filma i problema kroz koje je prolazilo snimanje", rekla je Brezo nakon projekcije ovog filma u prepunom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Ona je rekla da nije očekivala da će mladi u tako velikom broju pokazati interesovanje za temu koja se dešavala kada većina njih nije bila ni rođena.

"Raduje me što današnju omladinu, koja i ne zna nevolje rata, interesuje da sazna koliko su se ljudi na ovim prostorima borili i stradali", rekla je Brezo.

Ona je dodala da su bebe koje su umrle u porodilištu jer nije bilo kiseonika, bile žrtve politike.

"Stradale su jer im nije bio dopremljen kiseonik zbog zabrane letova na početku građanskog rata na ovim prostorima i ovaj film može biti uvijek i svugdje poruka političarima", navela je Brezo.

Ona je dodala da nije očekivala dok je film pripremala za diplomski rad na Akademiji umjetnosti u Banjaluci da on izađe iz okvira završnog studentskog rada.

"Očekivala sam da će se sve završiti na tome da diplomiram, ali su prvo krenule reakcije profesora pa zatim i drugih ljudi, koji nisu ostali ravnodušni", istakla je Brezo.

Ona je izrazila zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji joj je pružio podršku za snimanje ovog filma. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop