• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Tasovac otvorio izložbu u MSURS

Autor SRNA

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac otvorio je večeras u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci izložbu "Povratak na Mjesec: Kratka izložba budućnosti".

Tasovac je istakao da je za Srbiju veoma važna saradnja u kulturi sa Republikom Srpskom.

"Prvi put će van Beograda biti izložen jedan od materijalno najvrednijih eksponata Muzeja istorije Jugoslavije – fragment tla sa Meseca, koji je nekadašnji predsednik SAD Ričard Nikson poklonio bivšem predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu", rekao je novinarima Tasovac.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je ova izložba spoj istorije, umjetnosti i nauke.

"Mislim da je naša budućnost izvjesna jer nauka daje garancije za tako nešto. Potrebno je da sami sebe kontrolišemo i onda će nam put do zvijezda biti otvoren", rekao je Komić.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković istakla je da se izložbom želi ispričati zanimljiva priča o bivšoj Jugoslaviji, koja je bila dio američkih svemirskih projekata.

"Izložba je intrigantna jer je prvi put postavljena van Beograda", rekla je Vujkovićeva.

Direktor Muzeja istorije Jugoslavije Neda Knežević rekla je da je velika čast za sve radnike u kulturi što je kamen sa mjeseca, nakon Beograda, izložen u Banjaluci.

Izložba, koja će biti otvorena do 27. maja, rezultat je saradnje Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Muzeja istorije Jugoslavije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop