• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"University of Disaster" ide u Veneciju

Autor mondo.ba

Povodom svečanog obilježavanja 10. februara, Dana Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske danas je u galeriju muzeja održana prezentacija Paviljona Bosne i Hercegovine na 57. Međunarodnom bijenalu umjetnosti u Veneciji.

 "University of Disaster" ide u Veneciju Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Bosnu i Hercegovinu će u Veneiciji predstavljati umjetnik Radenko Milak s projektom "University of Disaster", koji će biti jednim dijelom realizovan u saradnji sa slovenačkim umjetnikom Romanom Uranjekom.


Komesar Paviljona BiH je Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, a za kustose projekta predloženi su Cristopher Yggdre, autor koncepta, švedski kustoski tim Fredrik Svensk, Sinziana Ravini, Ana van der Vliet koji će raditi u saradnji i uz podršku Hansa-Urlich Obrist-a uglednog švajcarskog kustosa i direktora Serpentine Gallery London.

Organizator cjelog projekta je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, koji je u saradnji sa umjetnikom Radenkom Milakom i kustoskim timom odlučio da Paviljon BiH bude lociran u Palati Malipiero u kojoj je 2013. godine Bosnu i Hercegovinu na 55. Venecijanskom bijenalu predstavljao umjetnik Mladen Miljanović.

57. Venecijansko Bijenale umjetnosti biće održano od 13. maja do 26. novembra 2017. godine pod nazivom “Viva Arte Viva”, umjetnička direktorka, kustoskinja i autorka koncepta ovogodišnjeg Bijenala je francuska kustoskinja Kristin Masel (Christine Macel).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop