• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski filmovi oduševili Petrovljane

Autor mondo.ba

U Petrovu će večeras biti završen trodnevni Festival ruskog filma i prateća izložba “Rusija-korijeni pravoslavlja” na kojoj su predstavljene fotografije nekih od najznačajnijih dokumenata i ikona Ruske pravoslavne crkve.

Festival je prije dva dana otvorio drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u BiH Anton Sokolov, koji je istakao da će prikazivanje ruskih filmova u Petrovu doprinijeti razmjeni i produbljivanju kulturne saradnje.

Sveštenik Jovan Mihajlović kaže da je izložbom fotokopija ruskih istorijskih crkvenih dokumenta ukazana velika čast Petrovu i da se u izloženim dokumentima osjeti neraskidiva veza između Srpske i Ruske pravoslavne crkve kroz pismo, fotografije hramova, jevanđelja i ikona.

Festival je organizovan u Multimedijalnom centru Doma kulture, uz pomoć Ambasade Ruske Federacije u BiH i Kulturno-turističkog i sportskog centra Petrovo.

Direktor Kulturno-turističkog i sportskog centra Petrovo Mira Maksimović kaže da je za izložbu naročito bila zainteresovana mlađa publika. Ona je izrazila nadu da je riječ o početku dugoročne saradnje sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

Zamjenik načelnika Petrova Mladen Nikić smatra da su tokom trodnevnog festivala građani ove lokalne zajednice imali priliku da se bolje upoznaju sa kulturom ruskog naroda.

Festival je otvoren projekcijom filma "Posada" režisera Nikolaja Lebedeva, sinoć je prikazan  film "Romanovi, krunisana porodica" režisera Gleba Panfilova, a večeras od 19 časova biće prikazan "Legenda br. 17" režisera Nikolaja Lebedeva. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop