• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanka naslikala "Utočište"

Autor SRNA

Selo Pucari, u Kozarskoj Dubici, dobilo je mural pod nazivom "Utočište", koji je na porodičnoj kući Babića naslikala banjalučka umjetnica Nataša Konjević.


Konjevićeva je završila Akademiju umjetnosti u Banjaluci, a trenutno pohađa master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsjek Grafika i knjiga.

Ona je dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, do sada je postavila šest samostalnih izložbi, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu u proteklih osam godina.

Na ideju da svoju djedovinu umjetnički ukrasi došao je Saša Babić, koji je rodom iz Pucara, a trenutno živi i radi u Gradišci.

Babić kaže da je veliki ljubitelj umjetnosti, te da je oslikavanje murala trajalo osam dana.

"Još prije nekoliko godina drugi umjetnici ukrasili su bunar u dvorištu, kao i neke druge detalje domaćinstva. Ja nisam bogat čovjek, nego ljubitelj umjetnosti i kada sam želio postaviti mural na djedovu kuću, preporučili su mi Konjevićevu, koja važi za najuspješniju u našoj zemlji za oslikavanje fasada", rekao je Babić.

On je najavio da će naredno ljeto u dvorištu kuće postaviti i teleskop koji je nedavno nabavio, a koji će besplatno moći koristiti svi koji to žele, te je pozvao sugrađane ljubitelje umjetnosti da slobodno posjete domaćinstvo u Pucarima i pogledaju najnoviji mural umjetnice Nataše Konjević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nataša Konjević

Hvala Vam mnogo što ste prenijeli priču o muralu. Htjela bih samo da ispravim pogrešan navod da je Tanja Derikuća autor fotografije, a vidim da se njeno ime potpisuje i na ostalim portalima. Autor fotografije je Igor Kalaba, pa bih vas molila da to ispravite, ako nije kasno. Hvala još jednom.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop