• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro ogranak Matice Srpske u Banjaluci.

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović izrazio je očekivanje da će do kraja juna u Banjaluci početi sa djelovanjem ogranak Matice srpske

 Uskoro ogranak Matice Srpske u Banjaluci. Izvor: MONDO

Njegovo sjedište će biti u zgradi Akademije nauka i umjetnosti RS. Kuzmanović je rekao da će formiranje ogranka Matice Srpske u Banjaluci značiti izuzetno mnogo za Srbe preko Drine i Save.

"RS je bila i ostala dio srpskog kulturnog prostora. Sve kulturne vrijednosti koje njeguju Srbi u Srbiji, ali i širom svijeta, krase i srpski narod preko Drine i Save. Zato je od izuzetnog značaja formiranje ogranaka Matice srpske u RS", rekao je Kuzmanokvić novinarima u Matici, poslije razgovora s njenim predsjednikom Čedomirom Popovom.

Popov je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što će u RS biti konstituisan ogranak Matice u Banjaluci."Došlo je vreme da kulturna misija Matice bude proširena i na RS. Izuzetno sam srećan što će i RS sarađivati sa nama na pravljenju opštesrpskih nacionalnih, kulturnih i naučnih programa", rekao je Popov.               
Matica srpska, osnovana je 1826. u Pešti, a preseljena je 1864. godine u Novi Sad.Izdaje "Letopis Matice srpske", koji spada među najstarije književne časopise u svijetu, jer bez prekida izlazi od 1824. godine.   (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop