• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sunčanje na mjesečini" - najbolja knjiga

Nagrada Zadužbine "Branko Ćopić" za najbolje književno djelo objavljeno u 2009. godini pripala je Ljubivoju Ršumoviću za knjigu "Sunčanje na mjesečini", u izdanju beogradske "Lagune".

 "Sunčanje na mjesečini" - najbolja knjiga Izvor: MONDO

U obrazloženju žirija, koji su činili članovi Upravnog Odbora Zadužbine, navodi se da je nagrada Ršumoviću dodijeljena za izuzetno maštovito prozno ostvarenje, u kojem se oblikuju motivi bajki dalekih zemalja i kultura u inventivnom jezičkom obliku.

"U tom pogledu, Ršumović ovom knjigom, kao i svojim cjelokupnim djelom, nastavlja u savremenom obliku veliku tradiciju negdašnjeg Ćopićevog stvaralaštva za djecu i odrasle", piše u obrazloženju.

Nagrada za najbolje pjesničko ostvarenje dodeljena je Miodragu Raičeviću za djelo "Dlan i lopata" u izdanju Kulturnog centra Novi Sad.

U saopštenju žirija se navodi da je Raičević u toj knjizi iz humorno-ironičnog ugla opjevao dramu savremenog urbanog čovjeka.

U Upravnom odboru Zadužbine "Branko Ćopić" su Svetozar Koljević , Matija Bećković, Milosav Tešić, Dušan Kovačević i Nada Milošević Đorđević.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop