• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studenti na kulturnoj sceni Banjaluke

"Ne tako davno" 31. maja 1977. godine osnovano je studentsko pozorište u Banjaluci na pozornici današnjeg Banskog dvora..

 Studenti na kulturnoj sceni Banjaluke Izvor: MONDO

Prva izvedena predstava bila je "Molim partiju da me primi u svoje redove", a od tada Studentsko pozorište postaje nukleus oko kojeg su se okupljali studenti Univerziteta u Banjaluci , ali i banjalučki srednjoškolci i svi zaljubljenici u pozorišnu umjetnost.

Sa njima su se družili i prenosili im svoja znanja glumci našeg Narodnog pozorišta predvođeni osnivačem i prvim režiserom i idejnim tvorcem pozorišta- glumcem Živomirom Ličaninom-Likotom.

Predstavnici Studentsko pozorišta rekli su nam nešto o svojim budućim planovima.

U 34. proljetnoj sezoni planirali su osam premijera, a možda izvedu i devetu. Na ljeto planiraju postavke iz engleskog muzičkog svijeta, dok će se na jesen baviti ruskom književnosti.

Takođe, u maju tekuće godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske organizovaće sedmicu 'Javnog ćutanja dramskih tekstova', a za 31. maj kada pozorište slavi 33. rođendan održaće se premijera dokumentarnog filma o Studentskom pozorištu.

U Studentskom pozorištu ističu kako su izuzetno zadovoljni sa posjetom, pogotovo kada se prikazuju komedije, ali i predstave ostalih žanrova. Budući da veliku posjetu mogu najviše zahvaliti niskoj cijeni karata (2KM) trudiće se da i dalje održe isti standard.

Cijene karata možda će biti skuplje  tokom ljetne sezone, kada je Studentsko pozorište jedino koje radi u gradu i kada grad posjećuje veliki broj turista. Cijene ulaznica ponovo će biti dvije KM na jesen.

Njihovi budući projekti usko su povezani sa ostalim pozorištima grada na Vrbasu, a nadaju se i saradnji sa pozorištima iz drugih gradova bivše Jugoslavije.

Ako do sada niste imali priliku da se uvjerite kako glume mlade nade Banjaluke, dođite u Dom Omladine već 10.maja na predstavu ' LIFE' Tine Kosi.

Pogledajte i sami o čemu priča čitava Banjaluka u posljednjih nekoliko mjeseci!

Repertoar:

17.5. ; ' Sutra je ispit'  studentska hit komedija

24.5. '"Sutra je ispit' studentska hit komedija    

26.5 ' Govorimo srpski' monodrama Milorada Telebaka. premijera

(S. Nikodinović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop