• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Elemental" u Noći muzeja RS

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u subotu 15. maja organizuje Noć Muzeja. Nastupa "Elemental" iz Hrvatske.

 "Elemental" u Noći muzeja RS Izvor: MONDO

Noć muzeja ove godine traje duže, i odvija se na dva punkta - unutar i ispred Muzeja savremene umjetnosti, ali i u Demofest klubu.

Program će početi 11. maja, dolaskom Miloja Mitrovića, umjetnika iz Valjeva koji će do 15. maja u periodu od 9-17 časova iscrtavati zebru na pješačkom prelazu u Vidovdanskoj ulici, iza zgrade Muzeja koja će biti svečano "otvorena“ u subotu u 21 čas.

"Miloje Mitrović je jedini umjetnik na svijetu koji stvara ovakve slike na asfaltu, pa će oslikavanje umjetničke "zebre“, preko "zebre“ u Banjaluci biti prilog više, kako urbanom izgledu grada, tako i i pojačati efekat upozorenja svim učesnicima u saobraćaju", istakla je Branka Šestić, portparolka Muzeja RS.


Centralna izložba je "work in progres“ - Jusufa Hadžifejzovića , umjetnika iz Sarajeva koja će sjajno odovoriti suštini misije Noći muzeja - popularizaciji savremene umjetnosti kroz interakciju sa publikom.



Muzički dio večeri upotpuniće koncert grupe "Elemental“ iz Hrvatske, čiji članovi stavljaju naglasak na svirku uživo, dinamičan nastup i direktnu komunikaciju sa publikom, a svoju muziku ne smatraju proizvodom, već umjetničkim izrazom, zbog čega i jesu ovogodišnji izbor Muzeja.

Projekcije filmova "Noć u muzeju“, američke komedije sa Ben Stilerom u glavnoj ulozi, žongliranje sa vatrom  Nine Đekanović i Dejana Jovića, te nastup Dejaah selecta reggae/dnb, upotpuniće ovo veče koje se nakon ponoći nastavlja u Demofest klubu.

Uz HI-tech zabavu i nastupe lokalnih DJ-eva, Woodija, Dijane Tepšić i Slavena Todorovića u Demofestklubu  Banjalučani će proslavljati evropsku Noć muzeja do šest časova ujutro.

Poput velikih svjetskih centara, Muzej RS je prije pet  godina pokrenuo inicijativu  organizovanja manifestacije u Republici Srpskoj, te se pridružio velikoj porodici od preko  2000 muzeja u 40 zemalja,koji učestvuju u "Noći Muzeja“ i na taj način pokazuju vitalnost onoga što je postalo privilegovani susret kultura  u Evropi

Noć muzeja je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture i informacija Republike Francuske.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop