• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaskršnja jaja kao umjetnička djela (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Izložba neobičnih vaskršnjih jaja otvorena je večeras u galeriji 'Sonja Bikić' koju ova akademska slikarka i keramičarka tradicionalno organizuje povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

 Izložba vaskršnjih jaja Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Ove godine, ističe Bikićeva, javio se veliki broj akademskih umjetnika koji su željeli svoja „okrugla“ djela izložiti u njenoj galeriji.

Od akademskih slikarki poput Biljane Gavranović, Željke Pajić, Jane Kuvalje i skrap art jajeta Ljubice Janjetović, pa do heklanih jaja Dragane Čorokalo i Slobodanke Gašić.

„Na samom početku sam izlagala sama, ali ove godine imamo dobar odziv akademskih umjetnika, ali i žena drugih zanimanja koje se bave kreativnim radom. To su sada pravi eksponati“, rekla je Sonja za MONDO.

Ove godine, u Sonjinoj galeriji, između mnogih keramičkih jaja, ukrašenih kraljevskom čipkom, svilom i raznim drugim tehnikama, našlo se i jedno pravo, i to nojevo!

Nojeva jaja
Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Autorka ovih vrlo zanimljivo ukrašenih nojevih jaja je penzionisana stomatološkinja Desa Latinčić, koja se izradom različitih ukrasa i predmeta bavi već dugi niz godina.

„Nojevo jaje sam nabavila u Trnu, a sam proces nije težak. Prvo sam ga izbušila i pustila da iscuri, pa tek kada se osušilo uslijedilo je ukrašavanje. Inače nojevo jaje ima dosta čvršću ljusku, a ova izložena sam ukrasila uljanim bojama, kamenčićima i dekupaž tehnikom“, rekla nam je Latinčićeva koja se između ostalog bavi i slikanjem na staklu, porculanu…

Izložba će biti otvorena do 12. aprila, a kako to sve izgleda, pogledajte u foto galeriji!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop