• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U petak počinje 11. Salon stripa Laktaši

Autor mondo.ba

„Salon stripa Laktaši 2018” održaće se, po 11. put, od 13. do 14. aprila 2018. godine u Galeriji JU Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši.

„Nastavljamo slijediti koncept da više radimo na stvaranju mlađe publike i autora. Dolazak iskusnih strip autora koji učestvuju na strip radionicama, idealna je prilika za edukativni rad sa mladim ljudima koji direktno utiče na njihov napredak. To se pokazalo kao vrlo dobra ideja jer je broj učesnika na tim radionicima, svake godine sve veći“, navode iz Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši.

Tradicionalno, na programu će se naći strip radi onice koje će ove i godine voditi cijenjeni strip autori iz regiona, a porganizatori povodom toga pozivaju sve zainteresovane da, bez obzira na uzrast, uzmu učešće na radionicama koje će se održati u petak i subotu od 12:00 – 20:00.

Učesnici i posjetioci će takođe imati priliku da uživaju i u berzi stripa uz gostovanje izdavačkih kuća “Deveta Dimenzija” iz Banjaluke i “Sistem komiks” iz Beograda, predstavljanju novih strip izdanja kao i druženju. Na štandovima pomenutih izdavača će se takođe moći naći izdanja skoro svih izdavačkih kuća iz regiona poput “Fibre”, “Darkvuda”, “Dibidusa”, “Besne kobile”, “Čarobne knjige“ i drugih. I ove godine će na Salonu biti organizovana izložba maketarskih radova maketarskog kluba „Kastel“ Banjaluka.

Učesnici XI Salona stripa Laktaši su Marko Stojanović, Jovan Ukropina, Nenad Cvitičanin, Dejan Sedlan, Midhat Kapetenović, Vladimir Aleksić, Borislav Maljenović, Milan Drča, Haris Varajić i Igor Marković.

Maza: Strip je čista ljubav!


Organizatori su JU Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši i strip autor Milorad Vicanović – Maza, svjetski poznat strip autor iz Laktaša, koji godinama radi za Francuske i evropske strip izdavače i osnivač manifestacije „Strip salon Laktaši“.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop