• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đani Ruđero pobjednik "Đurđevdana"

Italijan Đani Ruđero pobjednik je 17. Đurđevdanskog festivala dječije pjesme "Banja Luka 2010." sa kompoziciju "Daleko od mene".

 Đani Ruđero pobjednik "Đurđevdana" Izvor: MONDO

Odlukom sedmočlanog žirija drugoplasirana je Sara Bibić koja je izvela pjesmu "Negdje u snovima", a  treće mjesto osvojila je Mia Malešević sa pjesmom "Boja ljubavi".

Nagradu za najbolji aranžman dobila je pjesma "Muziciranje", koju je izvela Aleksandra Betanska, dok je nagrada RTRS-a za cjelokupan umjetnički utisak pripala Tatjani Markovskoj, koja je izvela pjesmu "Pingvini".

Za najboljeg interpretatora proglašena je Aleksandra Betanska iz Poljske, a nagrada publike pripala je Željani Stanić sa pjesmom "Niko nije savršen". Nagradu za najboljeg domaćeg interpretatora dobila je Anđela Marković.

U prepunoj dvorani "Borik" u petak naveče pjevala su djeca iz Srbije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Poljske, Rusije, Italije, Japana, a posebno ih je obradovao revijalni dio večeri kada su nastupili trio "Pilerovi" iz Srbije i mladi pjevači, zvijezde prošlogodišnjih "Đurđevdanskih festivala".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop