• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi festival književnosti u Banjaluci

Autor mondo.ba

Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“ vas poziva na prvi istoimeni regionalni festival književnosti.

 Prvi festival književnosti u Banjaluci Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: "Imperativ" za mondo.ba

Festival će biti održan od 30.5. do 3.6. 2018. godine u Banskom dvorua Kulturnom centru i jedini je festival ovakve vrste u Republici Srpskoj i u okruženju.

Tokom pet festivalskih dana, publika će imati priliku da prisustvuje značajnim književnim događajima, promocijama knjiga najznačajnihih pisaca iz regiona, promocijama izdavačkih kuća  koje će predstaviti svoj rad i ponuditi publici svoja nova izdanja po pristupačnim sajamskim cijenama.

U okviru sajamskog dijela festivala predstaviće se 14 izdavačkih kuća iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i BiH, među kojima su Booka, Lom, GeoPoetika, Arete, Bajbuk, Sandorf, V.B.Z., Imprimatur, 9. dimenzija, Fraktura, Pčelica, Ramajana.

Uz učešće domaćih, istaknutih pisaca Tanje Stupar Trifunović, Ranka Risojevića, Berislava Blagojevića, Bore Kapetanovića i Danijela Gatarića  sa čitaocima će se družiti 17 cijenjenih autora iz regiona koji će promovisati svoja djela. Čitaoci se žele družiti s autorima, a tu priliku imaće na Festivalu.

Iz Srbije nam stižu Marko Vignjević i Ivan Tokin, a iz BiH Dennis Gratz i Ahmed Burić. Gosti iz Crne Gore su Stefan Bošković i Ognjen Spahić, iz Hrvatske Ante Tomić i  Damir Pilić.

U poetskom kutku „Poeziju će svi čitati“ svake večeri jedan pjesnik iz regiona čitaće  svoje stihove, a domaćin će mu biti pjesnik iz Banjaluke. Publika će uživati u stihovima Draška Sikimića, Ane Marije Grbić, Marka Tomaša, Ivane Simić Bodrožić i Saše Gašića.

Novi program koji nije zastupljen ni na jednom festivalu književnosti „Note i slova“ okupiće najpraćenije blogere koji će čitati svoje odabrane tekstove i „puštati“ muziku koja prati tekst, među njima su  Grof Đuraz,  Vladimir Skočajić Skoča,  Ana Kolar, Blogdan i Goran Stojičić.

U okviru dijela programa „ Književni salon za djecu“ biće predstavljeni izdavači djela za najmlađe, organizovan niz radionica, pisci će čitati svoja djela, diskutovaće se o letirama i značaju čitanja u najranijem uzrastu.

Program “Bajkovnica” osmišljen je kao radionica kreativnog pisanja sa književnicom Tanjom  Stupar Trifunovic za sve zainteresovane od 9 – 14 godina, dok će kreativnu radionicu ilustracije voditi akademski slikar Ognjen Radumilo i Jana Vuković. Za program “Lektira u podne” zaduženi su Ranko Risojević, Ranko Pavlović, Predrag Bjelošević i Ismet Bekrić.

Važan dio u programu manifestacije je i panel-diskusija na temu „Položaj pisaca u regionu“ o kojoj će govoriti autori iz  Republike Srpske, BiH, Srbije Hrvatske i Crne Gore.

„Strip salon“  ponudiće ljubiteljima ove vrste umjetnosti najnovija strip-izdanja, kao i izložbe stripa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop